Dokumentarisk musikkvideo er gøy

Heihei.

Da har p3.no hatt premiere på min første musikkvideo siden 2007 (!), og jeg kan legge den ut her.

Videoen er til låta “Finne deg igjen” Som er første singel fra min kommende plate, en plate hvor jeg akkompagneres av et symfoniorkester, og bare det.  I og med at dette var et såpass omfattende, og for meg usannsynlig prosjekt, og fordi det lå an til å bli en sterk og stor opplevelse som er svært få forunt, hadde jeg lyst til å dokumentere det hele med tanke på å lage en slags film om det etterfølgende.  Det faller seg slik at min bror Christian Wulff er en dyktig dokumentarfilmregissør med eget produksjonsselskap, så vi to bestemte oss for å samarbeide om lage en personlig film om musikken og prosjektet. Denne er under produksjon, og musikkvideoen til ”Finne deg igjen” er basert på materiale fra disse opptagelsene, plukket ut av regissøren. Jeg hadde lyst til å være åpen og gi publikum et innblikk i prosessen rundt prosjektet og innspillingen, samt inkludere medvokalist Erik Faber og de andre som har bidratt.

Utgangspunktet for hele dette store arrangementet er en svært ærlig og personlig sang om ensomhet, kjærlighetens skrøpelighet og å lete etter en annen men hele tiden støte på seg selv. Derfor syntes vi det var viktig å også ha med opptak hvor jeg fikk lov til å spille piano og formidle låt og tekst direkte til lytterne slik jeg gjør i alle mine sangers opprinnelige form, selv om jeg, i ærlighetens navn, faktisk ikke er den som spiller på plateopptaket av denne låta.

I månedene  opp til plateinnspillingen hadde jeg nemlig alvorlig betennelse i høyre hånd, og måtte etterhvert erkjenne at jeg ikke kunne gjøre alle pianoopptakene selv men måtte hyre en profesjonell pianist.  Dette sørget jeg mye over, og det har blitt et viktig element  i dokumentaren vi har basert videoen på. Av den grunn er det med et klipp mot slutten av videoen hvor vi ser pianisten Trond (Tellefsen) sitte og spille låten mens jeg står med blanke øyne ved siden av og lytter. Det er kanskje et litt forvirrende klipp for utenforstående, men for meg ble det viktig å ta med. Nå har jeg funnet fred med at det ble slik, for det har løftet kvaliteten på platen og gitt meg noe å strekke meg etter

”Innspillingen av platen var en utrolig overveldende og stressende opplevelse og jeg har aldri før følt meg mer på dypt vann. Rundt 60 musikere ”on the clock”, produsent, dirigent, teknikere … og så meg,  som ikke kunne gjøre annet enn å lytte. Tidsskjemaet var utrolig stramt og jeg følte meg på ingen måte sikker på om vi hadde fått tatt opp det vi trengte da vi forlot konsertsalen femte og siste innspillingsdag. Jeg tilbragte en helg på sammenbruddets rand og ble vannvittig lettet da jeg hørte det fantastiske resultatet i studio uken etter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s