About

Marte Wulff er en artist, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand, bosatt i Oslo. Hun har så langt utgitt fem soloplater; to på engelsk og tre på norsk. Hun ble nominert til Spellemannprisen i 2006 som årets nykommer med albumet Jacket og igjen i 2016 i klassen viser med det selvtitulerte albumet Marte Wulff.

Wulffs låter og stemme har vært hyppig brukt i ulike film og TV-serier og oppnådd massiv radiorotasjon karrieren gjennom. Hits som Carousel of love, Lady, Accident, Racing (m.Erik Faber) og Finne deg igjen, samt Vi feirer jul og Vandrer på en sky (m. Charlotte Qvale) byr på kjente toner for mange.

Hennes seneste utgivelse var singelen Verden er stor, en klimapoplåt som forsøker å si noe om menneskenaturens rolle i miljøproblematikken.

Som soloartist har hun spilt over 600 konserter over hele Norge, både solokonserter i intime settinger, og med eller uten band på store festivaler som Norwegian Wood, Quart, Stavernfestivalen, Spot i Danmark og South By Southwest i Texas. Hun utgir også musikk med flere samarbeidsprosjekter, bl.a. viseduoen Wulff-Stenseng og elektropopkollektivet VIGGO. Ved siden av et økende klimaengasjement arbeider Wulff for tiden med sitt sjette soloalbum som er planlagt utgitt høsten 2019.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s