About

Marte Wulff er en sangerinne, komponist og tekstforfatter fra Kristiansand med tre kritikerroste plateutgivelser og en spellemannsnominasjon for debuten bak seg.  Sangene og stemmen hennes er hyppig brukt i ulike norske og utenlandske film og tv serier, og hun har flere radiohitter på samvittigheten.

Wulff har som soloartist gitt ut  to engelskspråklige plater:  ”Jacket” (2006)  og ”Safety Pins” (2007).  I 2010 utkom  tredjeplata ”Handler i selvforsvar”, hennes første med norske tekster.  Alle platene er utgitt på hennes eget selskap ‘‘It’s Definitely Records’’ og distribuert gjennom Sonet/Universal.

Høsten 2012 flyttet Marte tilbake til Oslo etter fem år med base i København, og mottok deretter et ettårig  kunstnerstipend fra staten for å  kunne vie all sin tid til artistkarrieren i 2013.  Juni samme år innspilte hun endelig sin fjerde soloplate, et omfattende plate – og konsertprosjekt i samarbeide med Kristiansand symfoniorkester og Kulturhuset  Kilden.  Også denne gangen på norsk.

Wulff har selv initiert prosjektet, spesialkomponert musikken og skrevet tekstene til platen. Deretter har hun samarbeidet med flere anerkjente orkesterarrangører for å kunne presentere sine lyriske sørlandske tekster og sin musikk, en kombinasjon av vise, pop og klassisk, i full symfoni .  Lydbildet er rent klassisk , men ofte utradisjonelt arrangert og  med inspirasjon fra  filmmusikkens verden.

Innspillingene har foregått i Konsertsalen i Kilden samt i Sanden studio i Kristiansand. Som produsent for platen har Wulff funnet tilbake til mannen hun samarbeidet med på sin debutplate, filmmusikk-komponist Marius Christiansen. Christiansen som også er Kristiansander står  bl.a. bak musikken til NRK-seriene  ”Hjem”, ”Sønner ” og ”Ran”, samt kortfilmen ”Himmelen bak huset”.

Platen har planlagt utgivelse våren 2014, og skal fremføres i sin helhet sammen med KSO i Kristiansand 21 aug. 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s