Bio

Marte Wulff er en artist, komponist og tekstforfatter/skribent fra Kristiansand, bosatt i Oslo. Hennes låter har vært hyppig brukt i ulike film og TV-serier og oppnådd høy radiorotasjon karrieren igjennom. Hits som ​Carousel of love​, ​Lady, Accident, Racing ​(m.Erik Faber)​ og Finne deg igjen, samt ​Vi feirer jul​ ​og Vandrer på en sky​ (m. Charlotte Qvale) byr på kjente toner for mange.

Wulff har utgitt fem soloplater (to på engelsk og tre på norsk), inkludert én innspilt i Kilden med hele Kristiansand symfoniorkester i ryggen (Utlengsel 2014), og en livefremførelse av platen året etter. Både debutplaten i 2006 og hennes seneste, selvtitulerte utgivelse (2016), mottok Spellemann-nominasjoner og har ført til omfattende turnéring over hele Norge.

Wulff har en sterk formidlingsevne og en særegen tilstedeværelse på scenen. Hun er en yndet duettpartner som har sunget med artister som Bjørn Eidsvåg, Madrugada, Kaada, Erlend Ropstad, Thom Hell og Erik Faber på deres låter live eller på plate. Hun har som soloartist opptrådt live på ​TV 2 God morgen, Norge​ så mye som seks ganger, samt fremført sin musikk både på Lydverket, Lindmo og Beat for beat.

Hun er også medlem av bandet The Love Connection med blant andre Thom Hell og Frank Hammersland, samt utgir musikk med det tverrkunstneriske kollektivet VIGGO med kolleger Charlotte Qvale og Sjur Miljeteig. Sistnevnte koalisjon gjorde seg også bemerket med den kontroversielle nye julesanghit’en “Vi feirer jul” i 2014 – med en etterfølgende kronikk i VG – og juleplaten ​Senk dine hvite vinger​ i 2015 (Universal), med sin norske versjon og oversettelse av den kjente julefilmklassikeren ​Walking In The Air​ (​Vandrer på en sky).

Wulff er opptatt av formidling, tekstlig dybde, originalitet og variasjon i sitt kunstneriske arbeide, og trekkes mot inspirerende samarbeidsprosjekter

Anmeldere om Utlengsel:

–  ”Personlig og mektig , men balansert, annerledes og modig” … ”En selvstendig artist med ben i nesen” … ”Nære personlige tekster som likevel er allmenngyldige i problemstillingene” Finn Ulrik – Under lupen, P1 (5)

– ”Her får man alle tiders nærkontakt med Wulff og hennes vakre melodiske, underlige og fengende univers.” – Hamar arbiderblad (5)

– “En kreativ og modig artist.” … “Lybildet er organisk og autentisk”  … “Sammen drar stemmen til Wulff og symfonikerne igang en dramaturgi som både gjør vondtog godt.” …  “Et innholdrikt album man bør lytte til gjentatte ganger” – Rune Slyngstad, FVN (4)

– ”Tekstene er personlige, men samtidig allmenne, hun har skjønt svært mye, og greier å beskrive det, på dialekt” Østlendingen (5)

– ”Svært poetisk med originale bilder og metaforer”. VG (4)

– “Stemmen er ekstremt god, hun er en naturlig sanger” “En veldig fin og rørende plate” Øyvind Nyvoll, Sørlandsscenen (8 av 10 poeng)

– ”Det er morsomt å være lytter når Marte Wulff viser at hun på den tøffe og fengende Kom nå behersker kunsten å skrive fengende poplåter for vokal og symfoniorkester.” …  ”På Utlengsel både overbeviser og ikke minst overbegeistrer hun med flotte sanger, nydelige tekster og en stemme som bærer budskapet helt fram” – Oppland arbeiderblad (5)

 

For bio and info in english, please send request by mail to martewulff@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s