Bio

Marte Wulff (f. 1980) er en to ganger Spellemann-nominert visepop-artist fra Kristiansand, bosatt i Oslo. Hun har gitt ut fem soloalbum, inkludert én innspilt med Kristiansand symfoniorkester, og fire album med ulike bandprosjekter. Mange av hennes låter har vært brukt i film- og tv-serier og er mye spilt på radio, Hits som Accident, Racing (m. Erik Faber), Finne deg igjen, Si det sånn, Vi feirer jul (m. C. Qvale) og Morgensorgen (2019) byr på kjente toner for mange. Hun mottok statens kunstnerstipend for yngre/nyetablerte kunstnere 2012.

Siden hun slapp “klimapoplåta” «Verden er stor» i 2018 og entret samfunnsdebatten gjennom diverse tekster, intervjuer og kronikker om klima- og miljøsaken, har hun fått mye anerkjennelse for engasjementet. Saken blir et viktig tema når hun den 24.04. slipper sitt sjette album “Ringer i vannet”. Musikkvideo til «Verden er stor», regissert av Marte Vike Arnesen, ble nominert til Gullstolen i Grimstad Kortfilmfestival, og flere videoer følger.

Totalt har hun spilt rundt 600 konserter, og det siste året medvirket på mange bærekrafts- og klima/miljøarrangementer, bl.a. Sammen med Marte Vike Arnesen og “Grønn trigger”. I 2009/2010 gjorde hun tre turnéer med den Kulturelle skolesekken med egen musikk. Hun er primært sanger ved siden av den skapende virksomheten, men spiller også piano og gitar, og er opptatt av personlig formidling og tilstedeværelse på scenen. Hun har sunget sammen med artister som Bjørn Eidsvåg, Madrugada, Erlend Ropstad og Thom Hell på deres låter live eller på plate, opptrådt live på TV 2s God morgen, Norge seks ganger samt fremført sin musikk både på Lydverket og Lindmo og diverse populære radioprogram. 

Wulff har en sterk formidlingsevne og en særegen tilstedeværelse på scenen. Hun er en yndet duettpartner som har sunget med artister som Bjørn Eidsvåg, Madrugada, Kaada, Erlend Ropstad, Thom Hell og Erik Faber på deres låter live eller på plate. Hun har som soloartist opptrådt live på ​TV 2 God morgen, Norge​ så mye som seks ganger, samt fremført sin musikk både på Lydverket, Lindmo og Beat for beat.

Hun er også medlem av bandet The Love Connection med blant andre Thom Hell og Frank Hammersland, samt utgir musikk med det tverrkunstneriske kollektivet VIGGO med kolleger Charlotte Qvale og Sjur Miljeteig. Sistnevnte koalisjon gjorde seg også bemerket med den kontroversielle nye julesanghit’en “Vi feirer jul” i 2014 – med en etterfølgende kronikk i VG – og juleplaten ​Senk dine hvite vinger​ i 2015 (Universal), med sin norske versjon og oversettelse av den kjente julefilmklassikeren ​Walking In The Air​ (​Vandrer på en sky).

Diskografi i utvalg:

 Soloutgivelser Marte Wulff:

Ringer i vannet (FVM 24.04. 2020)

Singel for CARE/Tv-Aksjonen –  Øya (Frank Viggo Music/Diger 2019) 

Singel – Morgensorgen (Frank Viggo Music/Diger). Listet P1 og P13.

Marte Wulff (Propeller 2016). Spellemann-nominert

Utlengsel – Marte Wulff med Kristiansand Symfoniorkester (It’s Definitely Records/Universal 2014)

Handler i selvforsvar.(It’s Definitely Records/Universa 2010)

Safety Pins (It’s definitely Records/Universal 2007)

Jacket (It’s definitely Records/Universal 2006) – Nominert til Spellemann i kategorien årets nykommer

 

Bandutgivelser:

VIGGO – Viggo Was A Love Child (Frank Viggo Music/Diger 2019)

Wulff-Stenseng – Vi prøver igjen (Safe & Sound Recordings 2018)

Marte Wulff & Charlotte Qvale – Senk dine hvite vinger.(Universal 2015)

The Love Connection – The Love Connection (Grappa 2014) 

 

Andre utgivelser (vokalist/tekstforfatter):

Charlotte Qvale (TBA 2020)

Tommy Tokyo (TBA 2020)

Einar Flaa (Grappa 24.04.2020 )

Einar Stenseng – Stenseng (Safe & Sound Recordings 2019)

Frank Hammersland – Atlantis (Apollon 2019)

Erlend Ropstad: Hva om det ikke er sånn som du tror at det er?(Later Gator records 2013)

Samleplateutgivelse med P1: Postkort fra Livet (Universal Music 2008)

Frank Hammersland: So Easily Distracted (Kong Tiki Records) 2007

Kaada: Music For Moviebikers (Kaada Musicworks 2006) 

 

Anmeldere om Utlengsel:

–  ”Personlig og mektig , men balansert, annerledes og modig” … ”En selvstendig artist med ben i nesen” … ”Nære personlige tekster som likevel er allmenngyldige i problemstillingene” Finn Ulrik – Under lupen, P1 (5)

– ”Her får man alle tiders nærkontakt med Wulff og hennes vakre melodiske, underlige og fengende univers.” – Hamar arbiderblad (5)

– “En kreativ og modig artist.” … “Lybildet er organisk og autentisk”  … “Sammen drar stemmen til Wulff og symfonikerne igang en dramaturgi som både gjør vondtog godt.” …  “Et innholdrikt album man bør lytte til gjentatte ganger” – Rune Slyngstad, FVN (4)

– ”Tekstene er personlige, men samtidig allmenne, hun har skjønt svært mye, og greier å beskrive det, på dialekt” Østlendingen (5)

– ”Svært poetisk med originale bilder og metaforer”. VG (4)

– “Stemmen er ekstremt god, hun er en naturlig sanger” “En veldig fin og rørende plate” Øyvind Nyvoll, Sørlandsscenen (8 av 10 poeng)

– ”Det er morsomt å være lytter når Marte Wulff viser at hun på den tøffe og fengende Kom nå behersker kunsten å skrive fengende poplåter for vokal og symfoniorkester.” …  ”På Utlengsel både overbeviser og ikke minst overbegeistrer hun med flotte sanger, nydelige tekster og en stemme som bærer budskapet helt fram” – Oppland arbeiderblad (5)

For bio and info in english, please send request by mail to martewulff@gmail.com

2 thoughts on “Bio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s