Bio

 

Marte Wulff er en artist, komponist og tekstforfatter/skribent fra Kristiansand, bosatt i Oslo. Hennes låter har vært hyppig brukt i ulike film og TV-serier, og mye spilt på radio karrieren igjennom. Wulff har utgitt fire plater på eget selskap, to på engelsk og to på norsk, og er høsten 2016 klar med sitt selvtitulerte femtealbum, denne gangen via indieplateselskapet Propeller Recordings.

Debuten Jacket (2006) ble Spellemanns-nominert, oppfølgeren “Safety Pins” inneholdt to store radio-hits, Handler i selvforsvar (2010) (den første på norsk) utkom mens hun hadde base i København. Den siste, Utlengsel (2014), ble til i samarbeid med Kristiansand symfoniorkester på Wulffs initiativ,  og plate – og konsertprosjektet høstet stor jubel fra mange ulike hold. Arbeidet med sistnevnte plate gikk over fire år og er hennes desidert mest omfattende musikalske prosjekt så langt. Det var også en av hovedårsakene til at hun i 2012 flyttet tilbake til Norge etter 5 år i Danmark. 

Tekstene på platen er svært personlige, men likevel allmenngyldige, og noen dramatiske endringer i livssituasjonen ligger til grunn. De kretser rundt temaer som uro og fremmedfølelse, tvil, vanskelig samliv, brudd, barn, oppvekst og det å lengte, både bort og hjem, på samme tid. Med summen av verkene på platen forsøker Wulff å dele sin historie.

Wulff er opptatt av formidling, tekstlig dybde, originalitet og variasjon i sitt kunstneriske arbeide, og trekkes mot inspirerende samarbeidsprosjekter

Hun er derfor en yndet duettpartner, og har sunget sammen med Bjørn Eidsvåg, Madrugada,  Kaada, Erlend Ropstad, Thom Hell, Frank Hammersland og Erik Faber på deres låter live eller på plate. Hun er også medlem av bandet The Love Connection med blant andre Thom Hell og Frank Hammersland, samt danner jule- og låtskriverduo med artistkollega Charlotte Qvale. Sistnevnte koalisjon gjorde seg blant annet bemerket med den kontroversielle nye julesanghit’en “Vi feirer jul” i 2014 – med en etterfølgende kronikk i VG – og juleplaten Senk dine hvite vinger i 2015 (Universal), med sin norske versjon av den kjente julefilmklassikeren Walking In The Air (Vandrer på en sky).

 

Anmeldere om Utlengsel:

–  ”Personlig og mektig , men balansert, annerledes og modig” … ”En selvstendig artist med ben i nesen” … ”Nære personlige tekster som likevel er allmenngyldige i problemstillingene” Finn Ulrik – Under lupen, P1 (5)

– ”Her får man alle tiders nærkontakt med Wulff og hennes vakre melodiske, underlige og fengende univers.” – Hamar arbiderblad (5)

– “En kreativ og modig artist.” … “Lybildet er organisk og autentisk”  … “Sammen drar stemmen til Wulff og symfonikerne igang en dramaturgi som både gjør vondtog godt.” …  “Et innholdrikt album man bør lytte til gjentatte ganger” – Rune Slyngstad, FVN (4)

– ”Tekstene er personlige, men samtidig allmenne, hun har skjønt svært mye, og greier å beskrive det, på dialekt” Østlendingen (5)

– ”Svært poetisk med originale bilder og metaforer”. VG (4)

– “Stemmen er ekstremt god, hun er en naturlig sanger” “En veldig fin og rørende plate” Øyvind Nyvoll, Sørlandsscenen (8 av 10 poeng)

– ”Det er morsomt å være lytter når Marte Wulff viser at hun på den tøffe og fengende Kom nå behersker kunsten å skrive fengende poplåter for vokal og symfoniorkester.” …  ”På Utlengsel både overbeviser og ikke minst overbegeistrer hun med flotte sanger, nydelige tekster og en stemme som bærer budskapet helt fram” – Oppland arbeiderblad (5)

 

For bio and info in english, please send request by mail to martewulff@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s