ØYA/ØYET, ET KONSEPTALBUM OM NATUR- OG KLIMAKRISEN

Det at naturen, gjennom blind prøving og feiling over milliarder av år, har klart å jobbe frem et menneskeøye som ser stjernehimmelen, og som ser seg selv, er for meg et mirakel. 

Her et sted begynner Øya/Øyet, min syvende soloskive. Det er et eksistensielt og avantgardistisk kunstpop-konseptalbum med elementer fra ambient, jazz og nyklassisk, og det handler om verdenssituasjonen som jeg ser den, i lys av natur- og klimakrisa og alt den har å by på av vitenskapelige og eksistensielle floker.

Og så handler det om deg.

Tenk på plata som en slags reise, og meg som en slags guide. Vi starter i verdensrommet og slutter inne i oss selv, og på veien skal vi gjennom et lydlandskap av uro, frykt og sinne, men også takknemlighet, mening og ro.

Håpet er at musikken og tekstene kan åpne for noen nye måter å tenke på ift. natur, klima og vår egen rolle, og at albumet kan være en støtte for deg i din hverdagskamp, hvordan den enn måtte se ut.

Hør plata her: https://ffm.to/oyaoyet

Øya/Øyet kan kjøpes på vinyl i begrenset opplag.
Har du ikke platespiller? Da kan du få den digitalt.

Vinyler er eneste "merch" jeg lager. De er trykket i Norge hos T-Time Vinyl Plant, som leverer med det laveste CO2-avtrykket for noe som tross alt er et oljeprodukt. Papiret er miljøvennlig, og jeg bestilte uten plast rundt. Baby steps.

I fremtiden vil jeg lage teaterkonsert av fortellingen om Øya og øyet.

Plata er første skritt. Jeg tror nemlig vi må se for oss den fremtiden vi ønsker oss nå, og strekke oss etter den med alt vi har av armer og sjel. Jeg vil gjerne invitere deg til å se for deg fremtiden sammen med meg, og hvem du vil være i den. Håper du er klar.

Vil du få oppdateringer om prosjektets videre vei, vite mer om kreativt klimalederskap, nye fortellinger om fremtiden og hvordan du kan utgjøre en forskjell? 

Følg mitt nyhetsbrev her 

Kjærlig hilsen Marte

> Hør Øya/Øyet her

> Bestill Øya/Øyet som nedlastbar fil her (cover og tekster inkludert)

> Følg nyhetsbrev her 

> Bestill Øya/Øyet på vinyl (inkl. download) her 

Kreditering:
Tekster og melodier av Marte Wulff, fremført, arrangert og produsert av Sjur Miljeteig og Marte Wulff.
Innspilt i UHU studio på Vålerenga i Oslo.

Piano på spor 3 og 10 av Andreas Ulvo, perkusjon på spor 2, 3, 4 og 9 av Gunnar Sæter. 
Mikset av Sjur Miljeteig i Is it art studio og mastret av Morgan Nicolaysen på Propeller

Coverkunst av Otto Vike Jemtland, coverfoto av Marte Vike Arnesen, coverdesign av Bård Jemtland.

Innspillingen ble støttet av Kulturrådet, FFUK og Fond for lyd og bilde.

BIO:
- Marte Wulff er en to ganger Spellemann-nominert artist, komponist og skribent med syv soloalbum bak seg.

- Hun engasjerer seg i klima- og miljøsaken gjennom sin musikk, kronikker i landets størse aviser og grønne turnéer. I 2020 dokumenterte Norge rundt hennes sykkelturné i Koronaisolerte Oslobakgårder. Hun har bl.a. debattert mot Rotevatn på Dagsnytt 18, bokbadet Gert Nygårdshaug på nye Deichman og delt scene med John Kerry på KLD's 50-årsjubileum. Hun er sertifisert innen kreativt klimalederskap gjennom anerkjente Julie's Bicycle sitt CCL-program, og grunnlegger av Spillerommet - en musikalsk miljøbevegelse.

- Mange av hennes låter er brukt i diverse film og tv-serier som bl.a. amerikanske Cougar Town og DR2s De uperfekte og Gyldendals undervisningsprogram Salaby i forb. med Tv-aksjonen 2019 OG 2022. Kjent for hitlåter som Accident, Vi feirer jul (m. C. Qvale) og Morgensorgen m.fl.

- Opptrådt på alt fra Lindmo til Pipfest og Quart, og har sunget med noen av våre største artister live eller på plate: Madrugada, Bjørn Eidsvåg, Erlend Ropstad, Tommy Tokyo, Thom Hell m. fl.