Biografi

Marte Wulff er en to ganger Spellemann-nominert artist og skribent med syv soloalbum og fire bandutgivelser bak seg.

Hun er kjent for sine historiefortellende tekster og sin sterke formidlingsevne, og en særlig vilje til å forholde seg kunstnerisk til komplisert eller alvorlig tematikk. Hennes musikk har fått mye radiospilling karrieren gjennom, og er brukt i ulike film, TV-serier og undervisning.

Siden 2017 har hun utmerket seg som en tydelig stemme for klima- og miljøsaken gjennom sin musikk, foredrag, grønne sykkelturnéer, som aktivist og samfunnsdebattant. Nå sist med det avantgardistiske, norskspråklige konseptalbumet Øya/Øyet (nov 2022), som i sin helhet er viet tematikken og er en del av et større, tverrkunstnerisk prosjekt. (Mer om prosjektet her)

Wulff har en sertifisering i kreativt klimalederskap fra anerkjente Julie’s Bicycle sitt CCL-program, og ble i 2020 i utnevnt til én av ti Green Guardians i kategorien artister og aktivister i det britiske musikkbladet IQs årlige liste. 2022 medstiftet hun kunstnernettverket Spillerommet med det formål å bygge en sterk og kunstnerdrevet musikalsk miljøbevegelse. Hun initierte også Kulturskiftet, et bærekraftssamarbeid mellom kunstnerorganisasjonene Creo, GramArt og Nopa og sitter i Nopa´s Grønt arbeidsutvalg.

Wulff har spilt rundt 900 konserter i ulike formater, bl.a. på festivaler som bl.a. Quart, Pipfest og Norwegian Wood.

Hun er også en populær duettpartner som har sunget med artister som Bjørn Eidsvåg, Tommy Tokyo, Madrugada, Erlend Ropstad m.fl., live eller på plate. Hun har figurert på alt fra Dagsnytt 18 til Lindmo, Norge rundt og Beat For Beat, og gjestet de fleste populære radioprogrammer.

Tidligere oppdragsgivere for konserter og foredrag er bl.a. Finn.no, Kultur- og likestillingsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Innovasjon Norge, KLP, Æra, OsloMet, Deichman Bjørvika, NMBU, NTNU, CREO, Norsirk, Miljøpartiet De Grønne, UIO, Julies Bicycle,  

Foto: Marte Vike Arnesen